Skimmerski bazeni

V življenju je malo večjih užitkov kot sprostitev ob lastnem bazenu. Ne glede na to, ali gre za bazen za zabavo, sprostitev ali fitnes, načrtujemo in gradimo bazene, ki odražajo potrebe naših strank in izpolnjujejo vsa njihova pričakovanja. Za to najprej začnemo s pogovorom, ne samo o velikih stvareh, temveč tudi o majhnih podrobnostih. Zavzemamo se za gradnjo bazenov, ki zagotavljajo zadovoljstvo. Naše osebje bo poskrbelo, da boste vi, vaši najdražji in vaši gostje našli vse, kar želite v novem bazenu, ki ga bo za vas zgradilo podjetje Plazapools d.o.o.

Skimmerski bazeni

Najcenejša opcija

Pri gradnji bazena obstajata dve možnosti načina izgradnje bazenske školjke. Bazen je lahko izgrajen iz betona ali iz bazenskih termo zidakov, katere se zalije z betonom. Pri izgradnji betonskega bazena je potrebno več gradbenih del in opreme, čas izvedbe del je daljši in poraba betona je večja kar podraži končno ceno projekta. Če se odločite za gradnjo bazena s termo zidaki je gradnja bazena veliko hitrejša, cenejša in enostavnejša, poraba betona je zelo majhna v primerjavi z betonskim bazenom in poleg vseh naštetih prednosti bo vaš bazen tudi izoliran s toplotno izolacijo. Strojnica za bazenske filtracijske naprave je lahko zidana ali montažna in se lahko nahaja tik ob bazenu ali je od bazena oddaljena nekaj metrov.

Sistem za čiščenje vode v bazenu s skimmerji je preprostejša in cenejša opcija. Bazenska voda se s površinskega dela bazena s sistemom za čiščenje odvaja v skimerje in naprej v sistem za filtracijo vode v bazenu, voda iz globine pa se odvaja s talnim odtokom. S prehodom skozi sistem se preveri kakovost vode v bazenu, izvede filtracija, ogrevanje in razkuževanje. Prečiščena voda se vrne v bazen preko povratnih šob, ki se nahajajo v stenah bazena. Pravilna razporeditev elementov omogoča optimalno mešanje in pravilno kroženje vode znotraj školjke bazena ter naredi vodo v bazenu kristalno čisto in idealno za kopanje.

Nivo vode v bazenu je glede na okolico nižji za približno 7 cm. Uravnava se ga preko mehanskega regulatorja nivoja (v večini primerov, čeprav je na voljo možnost s senzorjem nivoja v skimmerju in električno enoto za aktiviranje elektromagnetnega ventila) in preko preliva, ki se nahaja v skimmerju, skozi katerega se odvečna voda iz bazena odvaja v sistem odpadne vode. Zahtevano število elementov in zmogljivost čistilne naprave za bazen se določijo glede na namen bazena, vodno površino, globino vode ter prostornino in obliko bazena.

Bazenska školjka je lahko zaključena:

  • hidroizolirana z najsodobnejšo bazensko PVC folijo,
  • keramiko,
  • mozaikom,
  • INOX plemenito kovino.

Projekti

© 2020 • Plazapools | Izdelava spletne strani: Spletnikar
crossmenuchevron-down