Prelivni bazeni

V življenju je malo večjih užitkov kot sprostitev ob lastnem bazenu. Ne glede na to, ali gre za bazen za zabavo, sprostitev ali fitnes, načrtujemo in gradimo bazene, ki odražajo potrebe naših strank in izpolnjujejo vsa njihova pričakovanja. Za to najprej začnemo s pogovorom, ne samo o velikih stvareh, temveč tudi o majhnih podrobnostih. Zavzemamo se za gradnjo bazenov, ki zagotavljajo zadovoljstvo. Naše osebje bo poskrbelo, da boste vi, vaši najdražji in vaši gostje našli vse, kar želite v novem bazenu, ki ga bo za vas zgradilo podjetje Plazapools d.o.o.

Prelivni bazeni

Dih jemajoč luksuz na zasebnih in javnih bazenih

Pri gradnji bazena obstajata dve možnosti načina izgradnje bazenske školjke. Bazen je lahko izgrajen iz betona ali iz bazenskih termo zidakov, katere se zalije z betonom. Pri izgradnji betonskega bazena je potrebno več gradbenih del in opreme, čas izvedbe del je daljši in poraba betona je večja kar podraži končno ceno projekta. Če se odločite za gradnjo bazena s termo zidaki je gradnja bazena veliko hitrejša, cenejša in enostavnejša, poraba betona je zelo majhna v primerjavi z betonskim bazenom in poleg vseh naštetih prednosti bo vaš bazen tudi izoliran s toplotno izolacijo. Strojnica za bazenske filtracijske naprave je lahko zidana ali montažna in se lahko nahaja tik ob bazenu ali je od bazena oddaljena nekaj metrov.

Prelivni sistem za čiščenje vode v bazenih je boljša in nekoliko dražja opcija in se uporablja za zasebne ter večje in javne bazene. Površinska voda v bazenu se skozi prelivni kanal in prelivni sistem odvaja v kompenzacijski bazen. Vsi bazeni s prelivom imajo ob strojnici še poseben kompenzacijski bazen, ki ujame vso vodo, ki se prelije preko robu plavalnega bazena. Neobdelana voda v bazenu se nato skozi filtrirno črpalko odvaja do čistilne naprave, kjer se preverja kakovost, filtrira, segreva in razkužuje. Očiščena voda se vrne v bazen preko povratnih šob, ki se nahajajo v dnu in stenah bazena.

Potrebno število povratnih šob in zmogljivost čistilne naprave, kompenzacijske posode in prelivnega sistema se določi glede na namen bazena, vodno površino, globino vode in prostornino bazena.

Pri bazenih, kateri imajo prelivni kanal preko celotnega obsega je nivo vode v bazenu enak nivoju okolice, medtem ko je pri prelivu preko ene, dveh ali treh stranic (odvisno od situacije in položaja) vodna gladina bazena nižja od okolice za 5 cm.

Bazenska školjka je lahko zaključena:

  • hidroizolirana z najsodobnejšo bazensko PVC folijo,
  • keramiko,
  • mozaikom,
  • INOX plemenito kovino.

Projekti

© 2020 • Plazapools | Izdelava spletne strani: Spletnikar
crossmenuchevron-down